Walther Deubel
Tenor

Bio

 

  

Walther heeft zijn zangelssen gevolgd bij Pieter van den Berg en Francis van Broekhuizen. Tegenwoordig wordt hij vooral gecoacht door Cristiano Manzoni, een specialist in de school van het Bel Canto in Florence. 

Hij zingt vooral opera(concerten) en zijn volle lyrische stem is een goede vertolker gebleken van operarollen als Rodolfo (La Bohème) of Alfredo (La Traviata), maar ook de rollen van Turiddu (Cavalleria Rusticana), Don José (Carmen) en Der Prinz (Rusalka) met een meer dramatisch karakter, heeft hij de afgelopen jaren met succes aan zijn repertoire toegevoegd.

Naast de genoemde zang educatie heeft hij vele masterclasses gevolgd. Onder andere bij de bekende Nederlandse tenor Frank van Aken.

 

Zijn zangavontuur begon ooit met zijn deelname aan het toenmalig bekende tv-programma 'Una Voce Particolare'. Na de zeer lovende kritieken van Ernst Daniel Smid en de jury heeft hij zich sterk ontwikkeld in techniek en expressie en is hij inmiddels uitgegroeid tot de nu  graag gevraagde solist bij vele koren en Opera- en Operettegezelschappen. 


Momenteel geeft Walther een bijdrage in de solo theater tour van Igone de Jongh met onder andere aria's uit Rigoletto. Deze schitterende voorstellingen van prima ballerina Igone de Jongh en haar danspartners mag hij opluisteren met een stukje vleugje Italiaanse sfeer.

Maar op welk podium hij ook plaats neemt, het meest treffende blijft zijn geheel eigen passie voor muziek en de vertolking ervan. Walther is op het podium een sprekende persoonlijkheid met een heel natuurlijke en ontspannen presentatie.   
Reden dan ook dat niet alleen zijn warme stem zijn concerten typeren, maar net zozeer zijn grote passie in... ja eigenlijk het leven in het algemeen! 

 

Rijswijk, 2023